Gelin: Nu se pune problema ca BRD să concedieze din personal

Patrick Gelin, preşedintele Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe Generale, a declarat, luni, că nu se pune problema ca banca să concedieze angajaţi, ţinând cont de situaţia economică actuală.

29 afișări
Imaginea articolului Gelin: Nu se pune problema ca BRD să concedieze din personal

Patrick Gelin, preşedintele Consiliului de Administraţie al BRD - Groupe Societe Generale (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am spus de mai multe luni, prin management şi consiliu, că nici nu poate fi vorba ca BRD să concedieze din personal sau să aplice planuri sociale, ţinând cont de situaţia economică", a afirmat Gelin într-o conferinţă de presă.

El a precizat că este clar că managementul băncii va trebui să practice o politică adaptată mediului din 2010, pe care nimeni nu îl cunoaşte în prezent.

"Vor fi schimbări. Şi în timpul mandatului meu banca s-a schimbat, au fost adaptări la situaţiile permanente, dar pot să vă garantez, şi Guy (Guy Poupet va prelua funcţia de director general al BRD de la 1 ianuarie 2010 - n.r.) a spus mai devreme, că nu există nicio schimbare radicală prevazută de managementul BRD pentru anii viitori", a mai afirmat Gelin.

Poupet a afirmat, în cadrul conferinţei de presă, că mediul economic este dificil în prezent, ceea ce presupune o atenţie mai mare.

"BRD este o bancă performantă. (...) Sosirea mea nu va produce schimbări mari, ci voi continua munca începută. Sper că în acest fel să continuăm să fim una dintre băncile lider de pe piaţă", a spus Poupet.

Gelin a adăugat că BRD are circa 8.500 de angajaţi la nivel de bancă, iar dacă se adaugă toate sucursalele, personalul creşte la 9.300 de salariaţi.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a BRD-Groupe Societe Generale l-a ales luni pe Guy Poupet în funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii, pentru un mandat de patru ani, în locul lui Patrick Gelin care a renunţat la aceste poziţii. Poupet îşi va prelua atribuţiile de la 1 ianuarie 2010.

BRD - Groupe Société Générale a înregistrat după primele nouă luni un profit net de 660,2 milioane de lei, în scădere cu 19%, ca urmare a creşterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 milioane lei (159 milioane euro). În acelaşi interval, activele băncii au scăzut cu 2,7%, la 47,9 miliarde lei (11,4 miliarde euro), faţă de valoarea de la finele anului trecut, de 49,2 miliarde lei.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul francez Societe Generale deţine 59,28% din acţiunile BRD, iar cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au fiecare aproape câte 5% din titlurile băncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici