General Motors ar putea vinde brandul Hummer

General Motors (GM) a prezentat, marţi, un program de restructurare care include închiderea a patru fabrici de camionete şi SUV-uri în America de Nord, precum şi reducerea numărului de angajaţi şi a costurilor, în urma creşterii preţului benzinei, grupul analizând şi vânzarea brandului Hummer.

18 afișări
Imaginea articolului General Motors ar putea vinde brandul Hummer

General Motors ar putea vinde brandul Hummer

În urma închiderii celor patru fabrici, care va permite economii anuale de un miliard de dolari, GM va suplimenta schimburile de lucru la alte două unităţi unde sunt fabricate modele mai populare, a declarat directorul general al grupului american, Rick Wagoner.

În plus, grupul evaluează brandul Hummer şi ar putea vinde SUV-ul derivat din vehiculele militare, care a devenit sinonim cu consumul excesiv de carburant, a spus Wagoner.

Fabricile care vor fi închise se află în Oshawa, Ontario (Canada), Moraine, în Ohio, Janesville, în Wisconsin şi Toluca, în Mexic. Fabricile produc modele precum pickup-urile mari Chevrolet Silverado şi GMC Sierra, SUV-urile TrailBlazer şi Envoy, precum şi camionete de capacitate medie.

Unităţile vor fi închise în 2009 şi 2010, fiind improbabil să mai fie redeschise, a precizat Wagoner. Fabricile au, în total, 7.590 de angajaţi plătiţi cu ora şi alţi 676 de salariaţi permanenţi.

"Condiţiile economice din Statele Unite au devenit mult mai dificile", a explicat Wagoner, adăugând că preţul ridicat al benzinei a determinat cumpărătorii să renunţe mai repede decât anticipa GM la achiziţiile de modele pickup şi SUV-uri.

Conducerea GM a aprobat, totodată, finanţarea construcţiei unei noi versiuni a unui model compact pentru brandul Chevrolet, ca şi a automobilului subcompact Chevy Aveo, care ar putea fi comercializat pe piaţa americană în 2010.

GM a alocat fonduri şi pentru producţia vehicului electric Chevy Volt, care va fi disponibil în showroom-uri tot în 2010, a spus Wagoner.

Peter Jankovskis, analist la firma OakBrook Investments, consideră că o eventuală vânzare a brandului Hummer ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu trei ani, întrucât în condiţiile actuale de pe piaţă GM nu va obţine nimic în urma unei astfel de tranzacţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici