General Motors ia în considerare construcţia unei fabrici în Rusia

Grupul american General Motors (GM) ia în considerare construcţia unei fabrici în Rusia, a declarat şeful GM Europe, Carl-Peter Forster, într-un interviu pentru publicaţia economică germană Handelsblatt, citată de Hemscott.

25 afișări
Imaginea articolului General Motors ia în considerare construcţia unei fabrici în Rusia

Şeful GM Europe, Carl-Peter Forster (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă avansul pieţei din Rusia va continua în acest fel, construcţia unei noi fabrici va fi doar o chestiune de timp", a afirmat Forster, care a menţionat însă că nu a fost luată nicio decizie.

Vânzările de maşini străine pe piaţa din Rusia au crescut, în perioada ianuarie - iulie, cu 46% comparativ cu intervalul similar din 2007, la 1.256.869 de maşini, potrivit datelor publicate, luni, de Asociaţia Afacerilor Europene din Federaţia Rusă.

"Totuşi, chestiunea majorării capacităţii este deja în discuţie, în lumina creşterii vânzărilor pe piaţa rusă", a adăugat Forster.

Marca Chevrolet, deţinută de GM, şi-a majorat, în primele şapte luni, vânzările în Rusia cu 99%, la 144.532 de unităţi, fiind lider pe piaţa de profil. Marca a fost urmată în clasament de Hyundai şi Ford.

GM are o companie mixtă cu grupul rus AvtoVAZ, care fabrică vehiculul de teren Chevy-Niva şi maşinile Chevy Viva.

Divizia din Europa a grupului comercializează mărcile Opel, Vauxhall, Saab, Chevrolet, Cadillac, Corvette şi Hummer pe 30 de pieţe. Compania operează zece centre de producţie şi asamblare în şapte ţări europene şi are 60.000 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici