Generaţia Revoluţiei nu vine în business. Doar unu din zece acţionari români are mai puţin de 29 de ani

Numărul companiilor controlate de tineri antreprenori cu vârstă de până în 29 de ani a scăzut cu 8% în ultimii patru ani şi a ajuns la 121.000 de acţionari, arată o analiză a Ziarului Financiar pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

919 afișări
Imaginea articolului Generaţia Revoluţiei nu vine în business. Doar unu din zece acţionari români are mai puţin de 29 de ani

Numărul companiilor controlate de tineri antreprenori cu vârstă de până în 29 de ani a scăzut cu 8% în ultimii patru ani şi a ajuns la 121.000 de acţionari, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Astfel, doar 10% din cei 1,22 de milioane de acţionari ai companiilor locale sunt tineri cu vârste de până în 29 de ani.

„România este o ţară centrată pe persoane vârstnice, iar de tineri nu este preocupat nimeni. Avem o rată uriaşă de şomaj, nu avem proiecte pentru tineri. Sprijinul acordat tinerilor trebuie să fie o prioritate în majoritatea domeniilor de activitate. Trebuie să existe programe reale, nu teoretice. De asemenea, utile ar fi investiţiile în copii şi tineri“, a spus Marian Preda, profesor la Facultatea de Sociologie a Uni­ver­si­tăţii din Bucureşti.

În 2013, primul an pentru care Registrul Comerţului are da­te pe structurile de vârstă ale acţionarilor, ponderea ti­ne­ri­lor antre­prenori în numărul total de acţionari se apropia de 12%.

CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN ZIARUL FINANCIAR

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici