Geniul din spatele Facebook demisionează. În cei 14 ani în companie Sheryl Sandberg a contribuit la transformarea Facebook într-un gigant al publicităţii şi într-una dintre cele mai puternice companii din industria tehnologică

Sheryl Sandberg se retrage din funcţia de Chief Operating Officer la Meta, compania cunoscută anterior sub numele de Facebook.

2605 afișări
Imaginea articolului Geniul din spatele Facebook demisionează. În cei 14 ani în companie Sheryl Sandberg a contribuit la transformarea Facebook într-un gigant al publicităţii şi într-una dintre cele mai puternice companii din industria tehnologică

Geniul din spatele Facebook demisionează. În cei 14 ani în companie Sheryl Sandberg a contribuit la transformarea Facebook într-un gigant al publicităţii şi într-una dintre cele mai puternice companii din industria tehnologică

Sandberg s-a alăturat Facebook la începutul anului 2008, fiind adjunctul directorului general şi cofondator al Facebook, Mark Zuckerberg, şi a contribuit la transformarea Facebook într-un gigant al publicităţii şi într-una dintre cele mai puternice companii din industria tehnologică, cu o capitalizare de piaţă care a depăşit la un moment dat 1.000 de miliarde de dolari, relatează CNBC.

Javier Olivan, directorul de creştere al companiei, va prelua funcţia de COO în această toamnă. Sandberg, care l-a informat pe Zuckerberg despre decizia sa la sfârşitul săptămânii trecute, va continua să facă parte din consiliul de administraţie al Meta.

"În următoarele câteva luni, Mark şi cu mine vom face tranziţia între subordonaţii mei direcţi", a declarat Sandberg într-o lungă postare pe Facebook în care a discutat despre demisia sa. Meta plănuieşte, de asemenea, o reorganizare internă care să însoţească această schimbare, a spus Zuckerberg.

Meta a fost criticată în ultimii ani pentru influenţa sa masivă, pentru lipsa de succes în stoparea răspândirii dezinformărilor şi a materialelor dăunătoare şi pentru achiziţiile unor rivali de odinioară, precum Instagram şi WhatsApp. Zuckerberg şi alţi directori au fost forţaţi să depună mărturie în faţa Congresului american de mai multe ori în ultimii trei ani.

Vorbind la CNBC, Sandberg a declarat că decizia de a se retrage îi va permite să se concentreze mai mult asupra activităţii sale filantropice. Ea a precizat că mutarea nu este cauzată de actuala încetinire veniturilor din publicitatele ale Facebook.

Sandberg a profitat de succesul ei cu Facebook pentru a-şi ridica propriul profil. În 2013, ea a lansat cartea "Lean In: Women, Work, and the Will to Lead", axată pe provocările cu care se confruntă femeile la locul de muncă şi pe ceea ce pot face pentru a-şi avansa în carieră.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici