Geoană: BNR are rolul de a fi îngerul păzitor al economiei româneşti

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, după întâlnirea conducerii Parlamentului cu guvernatorul Băncii Naţionale, că BNR are în continuare rolul de a fi îngerul păzitor al economiei româneşti.

27 afișări
Imaginea articolului Geoană: BNR are rolul de a fi îngerul păzitor al economiei româneşti

Geoană: BNR are rolul de a fi îngerul păzitor al economiei româneşti (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că senatorii şi deputaţii care au asistat la discuţia cu Mugur Isărescu au subliniat faptul că reclădirea încrederii în economia românească reprezintă un element important pentru a depăşi unele elemente de panică excesivă sau de pesimism nejustificat.

"Considerăm că BNR are în continuare un rol tot mai important în a fi îngerul păzitor al economiei noastre, din punctul de vedere al principalilor parametri, inclusiv al stabilităţii preţurilor. În acelaşi timp, suntem îngrijoraţi de faptul că încercarea de a evita o contracţie masivă a economiei este încă sub semnul întrebării şi riscul de aterizare dură este încă prezent", a afirmat preşedintele Senatului.

El a salutat decizia de marţi a Băncii Naţionale de a disponibiliza o parte importantă a resurselor destinate creditării economiei.

Geoană a mai spus că senatorii şi deputaţii prezenţi la întâlnirea de miercuri dintre guvernatorul Băncii Centrale, membrii celor două Birouri Permanente şi membrii Comisiilor de buget au subliniat dorinţa ca repornirea creditării să nu ducă la repetarea condiţiilor care au condus la actuala criză şi să se acorde o mare atenţie calităţii creditelor acordate.

Preşedintele Senatului a afirmat că derularea împrumutul extern trebuie să evite apariţia situaţiilor cu care s-au confruntat alte ţări central-europene care au contractat împrumuturi externe asemănătoare, dar nu au reuşit să îşi îmbunătăţească ratingurile sau performanţele macroeconomice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici