Geoană: CEC să fie transformată într-o bancă de dezvoltare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la o întâlnire cu conducerea CNIPMMR, că este necesar ca singura bancă românească rămasă încă în patrimoniul statutului, CEC, să fie transformată într-o bancă de dezvoltare, cu accent pe IMM-uri.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: CEC să fie transformată într-o bancă de dezvoltare

Geoană: CEC să fie transformată într-o bancă de dezvoltare (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru noi, Alianţa PSD+PC, mai ales în acest context, în care sistemul bancar internaţional se află sub o imensă presiune, devine tot mai acută necesitatea ca singura bancă românească care a rămas încă în patrimoniul statutului, CEC, să fie transformată, cu capitalizarea necesară, într-o bancă de dezvoltare cu accent pe IMM-uri, din industrie şi agroindustrie", a spus Geoană.

El a arătat că România trebuie să preia modelul Franţei, care a făcut deja acest lucru.

"Să încercăm să facem şi noi cum a făcut Franţa - modelul de la care ne-am inspirat cu Casa de Economii şi Consemnaţiuni - care a transformat CEC-ul franţuzesc într-o bancă de dezvoltare în special pentru sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii", a precizat Geoană.

Liderul PSD a mai arătat că sectorul IMM-urilor va avea nevoie sprijin în perioada următoare, inclusiv prin acordarea de credite preferenţiale, în condiţiile în care creditarea va fi foarte scumpă, ca urmare a crizei financiare internaţionale.

Geoană a arătat că viitoarea guvernare PSD+PC intenţionează să reducă numărul de taxe pe care cetăţenii şi firmele le plătesc în prezent.

"Vrem să creăm un scut fiscal, ca în Europa, unde IMM-urile nu plătesc taxe şi impozite mai mult de 30% din profitul înregistrat. În România plătesc 50%", a mai spus Geoană.

El a promis că în viitoarea guvernare PSD+PC sectorul IMM-urilor va beneficia de 2% din PIB, spre deosebire de momentul actual, când guvernarea de dreapta alocă 0,2% din PIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici