Geoană: Cifra avansată de majoritatea experţilor pentru 2010 pentru economia românească este -2%

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, după întâlnirea avută în SUA cu directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, că cifra pe care majoritatea experţilor o avansează pentru 2010 pentru economia românescă este -2%.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană: Cifra avansată de majoritatea experţilor pentru 2010 pentru economia românească este -2%

Geoană: Cifra avansată de majoritatea experţilor pentru 2010 pentru economia românească este -2% (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Cifra pe care majoritatea experţilor o avansează pentru 2010 pentru economia românescă este -2%, o recesiune suplimentară pentru păstrarea ţintei de deficit, de - 6,8%", a declarat Geoană.

Preşedintele Senatului a precizat, totodată, că prognozele pe termen scurt în ceea ce priveşte economia României "nu sunt îmbucurătoare", acestea fiind "foarte modeste" şi în ceea ce priveşte Europa de Vest, inclusiv pentru anul viitor.

"Pe termen scurt evoluţiile nu sunt îmbucurătoare - nici răspunsurile economiei private româneşti şi, din păcate, nici şansele de creştere economică în Europa Occidentală, unde avem pricipalele legături economice. Prognoza se anunţă foarte modestă pentru Europa de Vest, inclusiv pentru anul viitor", a precizat Geoană.

El a arătat că strategia României în ceea ce priveşte ieşirea din criză trebuie să aibă în vedere atragerea de fonduri europene, investiţiile în infrastructură şi reforma agresivă a administraţiei publice şi a mediului de afaceri.

"Găsirea unui echilibru şi dirijarea unor resurse pentru atragerea de fonduri europene, găsirea unor investiţii în infrastructură, investiţii publice cu efect de multiplicare, şi reforme agresive în zona adminstraţiei publice şi a merdiului de afaceri reprezintă probabil elementele de strategie care ar putea să fie avute în vedere", a spus Geoană.

El a mai precizat că, în discuţiile cu Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI a vorbit despre faptul că riscul unor crize de genul Greciei sau Portugaliei pare să fi fost depăşit în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici