Geoană: Sunt premise favorabile pentru finalizarea scrisorii către FMI până miercuri

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni seară, după reuniunea coaliţiei, că sunt create premise favorabile pentru ca scrisoarea de intenţie către FMI să fie finalizată până miercuri, premierul Emil Boc menţionând că, cel mai probabil, forma scrisorii va fi adoptată miercuri în Guvern.

24 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sunt premise favorabile pentru finalizarea scrisorii către FMI până miercuri

Geoană: Sunt premise favorabile pentru finalizarea scrisorii către FMI până miercuri

Prim-ministrul a declarat, după şedinţa conducerii coaliţiei, la care a participat şi o parte dintre miniştri, că Guvernul va adopta, cel mai probabil miercuri, scrisoarea de intenţie pe care o va trimite FMI în vederea unui împrumut.

Boc a spus că Guvernul va adopta miercuri scrisoarea de intenţie pe care Executivul o va trimite la Washington conducerii Fondului Monetar Internaţional pentru contractarea unui împrumut.

El a menţionat că, după întrunirea board-ului FMI, programată pentru 4 mai, şi primirea răspunsului din partea Fondului la scrisoarea de intenţie, Guvernul urmează să semneze oficial acordul.

Premierul a evitat să facă referiri la termenii concreţi ai acordului, precizând că aceştia rămân confidenţiali până la semnarea oficială a documentului.

Boc a spus doar că acordul va permite păstrarea unui echilibru între componenta socială şi cea economică, în condiţiile în care Executivul nu va majora nici cota unică de impozitare, nici TVA.

De asemenea, a continuat Boc, acordul va permite BNR să îşi majoreze rezervele valutare, în scopul de a păstra "un curs acceptabil" al leului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici