George Soros pune capăt unei cariere de patru decenii de manager al unui fond de hedging

Miliardarul George Soros a decis să pună capăt unei cariere de patru decenii de manager al unui fond de hedging, urmând să se concentreze pe administrarea averii familiei prin intermediul companiei sale, relatează Bloomberg.

264 afișări
Imaginea articolului George Soros pune capăt unei cariere de patru decenii de manager al unui fond de hedging

Miliardarul George Soros (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest scop, Soros, care va împlini în august 81 de ani, urmează să returneze plasamente de sub un miliard de dolari investitorilor mici în fondul său de investiţii de 25,5 miliarde de dolari. Restul activelor, de 24,4 miliarde de dolari, aparţin lui Soros şi familiei sale.

Returnarea banilor va avea loc până la sfârşitul anului, au declarat două surse apropiate situaţiei.

Soros Fund Management se va concentra pe administrarea activelor lui Soros şi ale familiei sale, potrivit unei scrisori adresată investitorilor, potrivit căreia directorul de investiţii Keith Anderson va renunţa la funcţie.

Scrisoarea este semnată de fiii lui Soros, Jonathan şi Robert, vicepreşedinţi ai Soros Fund Management.

"Dorim să ne exprimăm gratitudinea faţă de cei care au ales să investească în Soros Fund Management în ultimii 40 de ani", se arată în scrisoare.

Decizia finalizează transformarea lui Soros din speculator, care în 1992 a câştigat un miliard de dolari cu pariul că Banca Angliei va fi nevoită să devalorizeze lira sterlină, în filantropist, rol în care s-a imaginat pe vremea când era un emigrant ungur student la London School of Economics după cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit propriilor scrieri.

În ultimii 30 de ani, a donat peste opt miliarde de dolari pentru promovarea democraţiei, libertăţii de exprimare, îmbunătăţirea educaţiei şi combaterea sărăciei în lume.

Fiii lui Soros au declarat că au luat decizia întrucât noile reglementări din sectorul financiar i-ar obliga să înregistreze compania la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), până în martie 2012, dacă ar continua să administreze şi banii altor investitori.

Întrucât compania a administrat din 2000, când activele investitorilor mici erau de circa patru miliarde de dolari, mai mult activele familiei, au luat decizia ca afacerea să fie doar una de familie.

Potrivit noilor reglementări, fondurile cu active de peste 150 de milioane de dolari trebuie să publice informaţii referitoare la investitori şi angajaţi, activele administrate, potenţialele conflicte de interese.

Fondurile înregistrate pot fi inspectate periodic de către SEC.

Soros a refuzat să comenteze scrisoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici