Germania a redus prognozele de creştere economică, la 1,2% în acest an şi la 1,3% în 2015

Germania a revizuit în scădere, marţi, estimările privind avansul economic din 2014 şi 2015, preconizând o creştere a PIB de numai 1,2% în acest an, faţă de 1,8% anterior, ca urmare a contextului internaţional dificil, relatează MarketWatch.

106 afișări
Imaginea articolului Germania a redus prognozele de creştere economică, la 1,2% în acest an şi la 1,3% în 2015

Germania a redus prognozele de creştere economică, la 1,2% în acest an şi la 1,3% în 2015

Pentru anul viitor, autorităţile din Berlin estimează o creştere economică de 1,3%, semnificativ mai mică decât avansul de 2% prognozat iniţial.

"Germania se află pe un teren nesigur în privinţa comerţului extern", a afirmat ministrul Economiei, Sigmar Gabriel, care a adăugat că cea mai puternică economie a Europei are nevoie de investiţii în infrastructură "semnificativ mai mari" pentru a impulsiona creşterea.

Analiştii anticipau revizuirea estimărilor privind avansul economic, în urma comentariilor oficialilor germani de la finele lunii trecute pe marginea impactului negativ cauzat de tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, precum şi de performanţele slabe ale ţărilor din zona euro.

Patru mari institute de cercetări din Germania au redus săptămâna trecută estimările referitoare la creşterea economică a ţării în 2014 şi 2015, de la 1,9% şi 2% la doar 1,3%, respectiv 1,2%, recomandând investiţii publice pentru susţinerea dezvoltării.

Climatul economic s-a înrăutăţit în Germania, au constatat analiştii acestor institute, evocând scăderea exporturilor, din cauza conjucturii nefavorabile din zona euro şi a tensiunilor geopolitice, dar şi a nivelului redus al consumului intern.

Potrivit unui sondaj al institutului de cercetare ZEW publicat marţi, încrederea investitorilor în economia Germaniei a scăzut puternic în octombrie, la minus 3,6 puncte, de la 6,9 puncte luna trecută, fiind pentru prima dată în ultimii doi ani când indicele a coborât sub zero.

Preşedintele institutului, Clemens Fuest, a spus că nu exclude ca economia ţării să se contracte din nou în trimestrul al treilea, după o scădere de 0,6% înregistrată în aprilie-iunie. Totuşi, mulţumită fundamentelor economice puternice, posibila recesiune nu va dura foarte mult, a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici