Germania: O eroare informatică blochează peste 20 de milioane de carduri bancare

Peste 20 de milioane de carduri bancare Eurocheque (EC), reprezentând aproximativ jumătate dintre cardurile distribuite de casele de economii şi băncile regionale germane, nu puteau fi utilizate, marţi, din cauza unei erori informatice în legătură cu anul 2010.

307 afișări
Imaginea articolului Germania: O eroare informatică blochează peste 20 de milioane de carduri bancare

Germania : O eroare informatică blochează peste 20 de milioane de carduri bancare (Imagine: Mediafax Foto)

De la 1 ianuarie, aproximativ 20 de milioane de carduri EC din totalul de 45 de milioane şi 3,5 milioane de carduri de credit din opt milioane emise de aceste instituţii nu permiteau retragerea de bani de la bancomate în Germania şi în străinătate, potrivit unui comunicat al federaţiei DSGV, din acest sector.

Pana provine de la o "problemă amânată din 2000", anumite cip-uri electronice ale cardurilor neputând recunoaşte anul 2010, se arată în comunicat, care precizează că acest lucru nu cauzează, însă, nicio problemă de securitate.

De asemenea, era imposibil să se plătească cu ajutorul acestor carduri în numeroase magazine, adaugă DSGV, care şi-a exprimat speranţa într-o revenire la normal a plăţilor în magazine cu ajutorul cardurilor EC "până lunea viitoare".

Comisia bancară ZKA anunţa luni că numeroase instituţii erau vizate de această pană, între care bănci private ca Postbank şi Commerzbank, fără să poată, însă, preciza care este amploarea acestei probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici