Germania se pregăteşte pentru raţionalizarea gazului

Germania a declanşat miercuri un plan de urgenţă pentru a gestiona aprovizionarea cu gaze naturale, conform căruia cea mai mare economie europeană ar putea raţionaliza gazul şi energia electrică în cazul în care un impas legat de cererea Rusiei de a plăti combustibilul cu ruble întrerupe sau opreşte aprovizionarea, relatează Reuters.

3746 afișări
Imaginea articolului Germania se pregăteşte pentru raţionalizarea gazului

Germania se pregăteşte pentru raţionalizarea gazului

Insistenţa Moscovei ca ţările din UE să plătescă în ruble pentru gazul rusesc, care acoperă o treime din necesarul anual de energie al Europei, a dus la o serie largă de măsuri preventive: Grecia a convocat o reuniune de urgenţă a furnizorilor, guvernul olandez a anunţat că va îndemna consumatorii să folosească mai puţin gaz, iar autoritatea franceză de reglementare în domeniul energiei le-a spus consumatorilor să nu intre în panică.

Cererea de ruble, care a fost respinsă de naţiunile din G7, este o represalii la sancţiunile occidentale impuse Rusiei în urma invaziei acesteia în Ucraina. Moscova numeşte măsurile occidentale un "război economic".

Cel mai înalt deputat rus a declarat miercuri că Rusia ar putea cere plăţi în ruble şi pentru alte mărfuri, inclusiv petrol, cereale, îngrăşăminte, cărbune şi metale, ceea ce ar creşte riscul de recesiune în Europa şi Statele Unite.

Se aşteaptă ca Moscova să-şi facă publice joi planurile privind plăţile în ruble, deşi a declarat că nu va cere imediat ca cumpărătorii să plătească în această monedă pentru exporturile de gaz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici