Germania şi Elveţia vor semna un acord pentru banii ascunşi în băncile elveţiene

Germania şi Elveţia vor semna la 10 august un acord privind banii neimpozitaţi ascunşi în băncile elveţiene, instituţiile de credit urmând să plătească două miliarde franci (2,5 miliarde dolari) drept garanţie încasarea taxelor de către Germanoa, potrivit publicaţiei SonntagsZeitung

669 afișări
Imaginea articolului Germania şi Elveţia vor semna un acord pentru banii ascunşi în băncile elveţiene

Germania şi Elveţia vor semna un acord pentru banii ascunşi în băncile elveţiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretul bancar foarte strict, care a permis Elveţiei să-şi construiască o industrie bancară de mii de miliarde de dolari, a fost criticat puternic în ultima perioadă şi a cauzat dificultăţi în relaţiile cu statele care vor să depisteze evazioniştii.

Autorităţile au negociat cu oficiali din Germania şi Marea Britanie acorduri bancare timp de mai multe luni. Liniile generale au fost convenite anul trecut.

Potivit unor surse bine informate, citate de SonntagsZeitung şi citate de reuters, băncile din Elveţia vor plăti două miliarde de franci elveţieni Germaniei drept garanţie că persoanele care au depozite nedeclarate şi vor plăti taxele. Pentru Marea Britanie, garanţiile vor fi de 500 de milioane de franci.

Dacă Germania va încasa din taxe cel puţin patru miliarde de franci, atunci garanţia va fi înapoiată băncilor.

Germanii deţin aproximativ 200 de miliarde de franci (202 miliarde de dolari) în conturi bancare netaxate din Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici