Germania şi Franţa au convenit să crească resursele Fondului European de Stabilitate Financiară la 2.000 miliarde euro

Germania şi Franţa au convenit să consolideze resursele Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF) la 2.000 miliarde euro, de la 440 miliarde euro, potrivit ziarului britanic The Guardian.

214 afișări
Imaginea articolului Germania şi Franţa au convenit să crească resursele Fondului European de Stabilitate Financiară la 2.000 miliarde euro

Germania şi Franţa au convenit să crească resursele Fondului European de Stabilitate Financiară la 2.000 miliarde euro (Imagine: Shutterstock)

Informaţia a împins în sus acţiunile pe bursa de la New York şi a determinat aprecierea monedei euro, în pofida speculaţiilor privind existenţa unui astfel de acord.

O sursă oficială europeană a declarat pentru Reuters că nu a auzit de o asemenea înţelegere.

Anterior, cancelarul german Angela Merkel a avertizat pieţele şi lumea să nu se aştepte la o soluţie minune pentru criza datoriilor de stat la summit-ul UE de duminică.

The Guardian a scris marţi seară, citând înalte surse diplomatice europene, că zona euro va susţine creşterea de cinci ori a resurselor Fondului European de Stabilitate Financiară, care va dispune astfel de 2.000 miliarde euro pentru sprijinirea guvernelor şi băncilor, dacă Grecia sau altă ţară de la "periferia" zonei euro va intra în default (incapacitate de plată).

Ziarul britanic notează că încrederea că planul va fi aprobat la summit-ul de duminică este în creştere, după ce Moody's a avertizat că ar putea atribui perspectivă negativă ratingului triplu A al Franţei, din cauza costurilor ridicate care ar putea fi induse de necesitatea unei intervenţii pentru sprijinirea băncilor sau a altor state din zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici