Germania vrea reforme mai rapide în zona euro. Raportul pregătit de biroul cancelarului Angela Merkel

Germania vrea noi reforme şi progrese mai rapide în ţările zonei euro afectate de criza datoriilor, potrivit unui raport pregătit de biroul cancelarului Angela Merkel şi obţinut de revista Der Spiegel, în care este evaluată evoluţia înregistrată în contextul regulilor bugetare mai stricte din UE.

562 afișări
Imaginea articolului Germania vrea reforme mai rapide în zona euro. Raportul pregătit de biroul cancelarului Angela Merkel

Germania vrea reforme mai rapide în zona euro. Raportul pregătit de biroul cancelarului Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regulile bugetare au reuşit să iniţieze în toate statele zonei euro o "mobilizare politică generală pentru reforme structurale şi o mai bună competitivitate", scrie publicaţia germană Der Spiegel, citată de cotidianul american New York Times.

Totuşi, în Italia "piaţa muncii poate fi liberalizată mai mult", în timp ce în Grecia şi Spania sunt "esenţiale" noi reforme în privinţa legilor prea rigide de pe piaţa muncii.

Pentru a-şi îmbunătăţi finanţele, Franţa şi-a crescut veniturile la buget, dar trebuie să taie şi din cheltuieli, se arată în raportul pregătit de biroul cancelarului.

Reformele au nevoie de tip pentru a-şi arăta efectele, dar la nivelul zonei euro sunt necesare progrese mai rapide, afirmă economiştii germani.

O sursă apropiată executivului de la Berlin a afirmat că poziţia guvernului nu s-a schimbat şi consideră în continuare că pentru a-şi depăşi problemele, ţările zonei euro trebuie să adopte reforme şi să-şi consolideze finanţele publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici