Germania vrea să deschidă piaţa de transport pentru servicii precum Uber, până în 2021

Ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, a declarat că doreşte să deschidă piaţa germană pentru serviciile de car sharing, precum cele oferite de Uber, până în 2021, informează agenţia Reuters, care citează revista germană Focus.

783 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să deschidă piaţa de transport pentru servicii precum Uber, până în 2021

Germania vrea să deschidă piaţa de transport pentru servicii precum Uber, până în 2021

Scheuer a declarat, într-un interviu pentru Focus, că serviciile de taxi şi de car shating online ar putea contribui la furnizarea de servicii esenţiale în zonele rurale şi că doreşte să modifice reglementările existente pentru a permite funcţionarea acestora.

„Putem crea noi posibilităţi de transport, în special în zonele rurale şi pentru persoanele în vârstă, prin serviciile de taxi online şi car sharing. Aceasta este o oportunitate imensă”, a afirmat Scheuer, membru al conservatorilor bavarezi.

Legea actuală le interzice conducătorilor auto să accepte contracte direct de la persoanele fizice, acest drept fiindu-le rezervat şoferilor de taxi autorizaţi de către autorităţile locale. „Sunt împotriva interdicţiilor şi a limitelor. Sunt pentru stimulente. Nu putem exclude doar un furnizor de servicii”, a mai spus Scheuer.

În acelaşi timp, oficialul german a recunoscut că serviciile de taxi ar fi în mod clar afectate, astfel că interesele acestora ar trebui luate în considerare.

Germania este o piaţă dificilă pentru Uber, din cauza mediului strict de reglementare. Aplicaţia companiei le permite utilizatorilor să comande taxiuri licenţiate, în Berlin şi München, iar Uber a declarat că speră să aibă o prezenţă în fiecare oraş german important până în 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici