Gerul puternic din ianuarie nu a afectat culturile de iarnă din Ucraina

Îngheţurile puternice care au cuprins aproape toate regiunile ucrainene în prima jumătate a lunii ianuarie nu au avut un impact negativ asupra culturilor de cereale de iarnă, care se află în cea mai mare parte în condiţii satisfăcătoare, potrivit analizei făcute de APK-Inform.

120 afișări
Imaginea articolului Gerul puternic din ianuarie nu a afectat culturile de iarnă din Ucraina

Gerul puternic din ianuarie nu a afectat culturile de iarnă din Ucraina

Grâul de iarnă a reprezentat, din punct de vedere istoric, aproximativ 95% din tot grâul cultivat în Ucraina, dar randamentul depinde în mare măsură de condiţiile meteorologice favorabile din toamnă până la sfârşitul primăverii, analiza APK-Inform, care citează oameni de ştiinţă guvernamentali.

„Astfel de condiţii meteorologice nu au un impact negativ asupra iernării culturilor de iarnă, iar în prezent culturile de iarnă din Ucraina se află în condiţii satisfăcătoare”, a transmis APK-Inform citând Academia Naţională Agrară din Ucraina în legătură cu îngheţurile recente.

Fermierii ucraineni au semănat aproximativ 4,2 milioane de hectare de grâu de iarnă pentru recolta din 2024, faţă de 4,5 milioane de hectare cu un an mai devreme, relatează Reuters.

Primul ministru adjunct al Ucrainei, Taras Vysotskiy, a declarat la sfârşitul anului trecut că ţara ar putea recolta până la 20 de milioane de tone de grâu de iarnă din suprafaţa însămânţată.

Ucraina a recoltat anul trecut peste 22 de milioane de tone de grâu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici