Gheorghe Flutur: Creşteri salariale, „în funcţie de resursele din cămara Guvernului”

  • Noi, după 1 ianuarie, trebuie să intrăm în linie dreaptă cu acest plan de rezilienţă de la Uniunea Europeană, chiar să intre bani, să dăm drumul la marile proiecte. Păi dacă n-ai bugetul...;
  • Diferenţa de la 6,74% la 7% PIB pentru investiţii va fi rezolvată la rectificarea bugetară de anul viitor;
  • Dacă dai drumul la investiţii, dacă dai drumul la autostrăzi spre Suceava mediul economic se dezvoltă şi ai de unde plăti şi salarii la CFR, şi salarii la profesori, şi aşa mai departe;
929 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Flutur: Creşteri salariale, „în funcţie de resursele din cămara Guvernului”

Gheorghe Flutur: Creşteri salariale, „în funcţie de resursele din cămara Guvernului”

Prim-vicepreşedintele PNL, Gheorghe Flutur, este convins că bugetul României pentru 2022 va fi adoptat până la finalul acestui an. Gheorghe Flutur susţine că a discutat acest subiect cu premierul PNL, Nicolae Ciucă, iar acesta i-a spus că trebuie ca bugetul să fie aprobat pentru a putea fi accesate fondurile din PNRR: „Am discutat cu premierul şi el îmi explica nişte lucruri foarte clare: noi, după 1 ianuarie, trebuie să intrăm în linie dreaptă cu acest plan de rezilienţă de la Uniunea Europeană, chiar să intre bani, să dăm drumul la marile proiecte. Păi dacă n-ai bugetul... Ianuarie e vacanţă parlamentară, abia prin februarie... Nu se pot apuca serios de treabă companiile, unităţile administrative, pentru că poţi cheltui 1/12 din cât ai avut în 2021, dar nu ar fi sănătos. Ideal ar fi ca o coaliţie de 70%, nu să mai amâni până în februarie bugetul. Eu înţeleg dacă nu te înţelegi într-o coaliţie de 51%, dar nu se justifică să nu avem buget. Eu cred că vom avea buget până la finalul acestui an”.

În ceea ce priveşte discuţiile din cadrul coaliţiei referitoare la faptul că nu se va atinge pragul de 7% din PIB pentru investiţii aşa cum s-a convenit, Gheorghe Flutur e de părere că diferenţa de la 6,74% la 7% va fi rezolvată la rectificarea bugetară de anul viitor.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că este nevoie de investiţii pentru a produce bani din care să se poată acorda şi măriri salariale categoriilor profesionale care în prezent organizează acţiuni de protest: „Dacă dai drumul la investiţii, dacă dai drumul la autostrăzi spre Suceava mediul economic se dezvoltă şi ai de unde plăti şi salarii la CFR, şi salarii la profesori, şi aşa mai departe. Guvernul are dialog cu fiecare categorie socială. Eu sunt convins că se vor găsi nişte soluţii şi funcţie de resursele din cămara Guvernului, pentru că promitem şi după aia ce facem, mărim acciza la motorină din februarie ca să le dăm diferenţa? Nu cred că este normal”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici