Video Gheţea: Băncile vor începe în perioada următoare goana pentru atragerea clienţilor de la concurenţă

Băncile se adaptează foarte repede la condiţiile pieţei, iar în perioada următoare va începe goana instituţiilor de creditare pentru a atrage clienţii concurenţilor, consideră Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

17 afișări

"Opinia mea personală este că ar trebui să lăsăm piaţa să lucreze, şi cum am văzut că băncile se adaptează foarte repede la condiţiile pieţei, o să vedeţi că în perioada imediat următoare va începe acea goană a băncilor de a atrage clienţii altor instituţii. Având avantajul neplăţii comisionului de rambursare anticipată, clienţii vor începe să alerge de la o bancă la alta după dobânzi mai bune", a spus Gheţea, la conferinţa Romanian Financial Forum organizată de MEDIAFAX împreună cu Banca Naţională a României.

Potrivit preşedintelui ARB, clienţii au învăţat mai multe lucruri, care vor persista în mintea lor mult timp, şi care s-au transformat în prezent într-o reţinere în a mai lua credite.

"Cred că ei, clienţii, au învăţat că a lua un credit într-o valută care diferă de cea în care au venituri este un mare risc şi că ar trebui să-şi facă mai bine socotelile, iar când se expun în angajarea de credite să ţină cont şi de perspectivele de câştiguri pe care le au în perioada următoare", a arătat Gheţea.

El a menţionat că cel mai important lucru pe care îl doreşte este ca autorităţile, în special ANPC, să înveţe din situaţia OUG 50/2010 că nu este bine să facă promisiuni fără acoperire.

"Dacă din partea unor parlamentari, a unor avocaţi independenţi, am înţeles că fie din populism, fie din dorinţa de a atrage electori, fie de a atrage clienţi, la ANPC este, în opinia mea, de neînţeles. Dânşii sunt puşi să vegheze pentru a proteja consumatorii, asta nu înseamnă doar consumatorii de credite, ci inclusiv cei care au venit şi au depus banii", a mai spus Gheţea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici