Ghosn: Anul viitor va fi la fel de dificil ca 2009 pentru industria auto

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, se aşteaptă ca anul viitor să fie "la fel de dificil ca 2009", în contextul continuării crizei din industria auto globală, a declarat oficialul la postul de radio Europe 1.

21 afișări
Imaginea articolului Ghosn: Anul viitor va fi la fel de dificil ca 2009 pentru industria auto

Ghosn: Anul viitor va fi la fel de dificil ca 2009 pentru industria auto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ghosn, care ocupă de asemenea funcţia de director general al grupului japonez Nissan, implicat într-o alianţă cu Renault, apreciază că Europa va fi printre ultimele regiuni din lume care să revină din criza economică, alături de Japonia.

Oficialul Renault-Nissan consideră că Statele Unite şi marile regiuni emergente vor fi primele economii care vor începe să revină din criză în primul trimestru din 2010, în timp ce, în Europa şi Japonia, relansarea va începe în primul trimestru din 2011.

Ghosn a afirmat că grupul Renault a vândut circa 180.000 de autoturisme noi în luna iunie, iar piaţa mondială a companiei a rămas "mai mult sau mai puţin stabilă" în prima jumătate a anului.

"Ne-am fi putut aştepta la o evoluţie ceva mai bună. Mă aştept ca 2010 să fie la fel de dificil ca 2009. Nu anticipez o redresare imediată", a adăugat el.

Totodată, şeful Renault avertizează că încheierea programelor de tip "rabla" pentru stimularea pieţelor auto din Europa ar putea fi un proces dificil, fiind necesară o tranziţie graduală în loc de eliminarea bruscă a măsurilor, pentru a se evita un "şoc brutal".

Renault va începe să ramburseze creditul de trei miliarde euro luat în acest an de la guvernul francez, atunci când va considera că o astfel de decizie este "rezonabilă", a mai declarat Ghosn, arătând cu "nu se grăbeşte" în acest sens. Concernul rival PSA Peugeot Citroen a încasat de asemenea un împrumut de trei miliarde euro de la stat.

Grupul francez este acţionarul majoritar al constructorului român Dacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici