Giganţii financiari de pe Wall Street au mizat pe prăbuşirea Morgan Stanley

Mai multe mari grupuri financiare prezente pe Wall Street, între care Merrill Lynch & Co, Citigroup Inc, Deutsche Bank AG şi UBS AG, au mizat pe prăbuşirea Morgan Stanley, la doar două zile după falimentul Lehman Brothers, potrivit Wall Street Journal.

12 afișări
Imaginea articolului Giganţii financiari de pe Wall Street au mizat pe prăbuşirea Morgan Stanley

Sediul central al grupului Morgan Stanley (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investitorii au folosit contracte de transfer al riscului între două părţi (credit default swap-CDS) pentru a amplifica temerile privind situaţia gigantului financiar american.

 

Totodată, un zvon fals privind anularea unei linii de credit a Morgan Stanley, în valoare de 25 de miliarde de dolari, deschisă la Deutsche Bank, a dat startul unui şir de speculaţii împotriva grupului financiar.

Un purtător de cuvânt al UBS a precizat că banca nu discută speculaţiile pieţei sau zvonurile.

Reprezentanţii Deutsche Bank, Merrill Lynch şi Citigroup nu au fost disponibili pentru comentarii.

În urma problemelor de pe piaţa financiară americană, dar şi a speculaţiilor privind problemele grupului, Morgan Stanley a devenit o ţintă pentru preluarea de către alte instituţii financiare la doar câteva zile de la falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers la 15 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici