- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.07.2023, 11:04)
- Adrian Seceleanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gigantul american Google lansează Bard, chatbotul conversaţional bazat pe AI, şi în România
Gigantul american Google lansează Bard, chatbotul conversaţional bazat pe AI, şi în România. Bard, un rival pentru ChatGPT este gratuit, şi răspunde şi în limba română. La dezvoltarea Bard au lucrat şi români, scrie Ziarul Financiar.
Urmărește
865 afișări
Gigantul american Google lansează Bard, chatbotul conversaţional bazat pe AI, şi în România
Gigantul american Google a lansat astăzi în Europa, inclusiv în România şi limba română, Google Bard - un chatbot conversaţional bazat pe AI care concurează cu deja foarte popularul ChatGPT, şi care are capabilităţi asemănătoare (este capabil să comunice şi să genereze text într-un mod asemănător omului, ca răspuns la o gamă largă de solicitări şi întrebări) dar şi funcţionalităţi suplimentare, cum ar fi cea de a citi mesaje în limba română.
La echipa de dezvoltare a Bard au lucrat şi ingineri din România, care au contribuit la dezvoltarea capabilităţilor lui în română, a declarat într-o întâlnire cu media Jack Krawczyk, machine learning trainer şi cercetător la Google.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cât câștigă un Moș Crăciun? Venitul variază în funcție de experiență și tipul de evenimente la care participă
-
Marian Vanghelie, trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie
-
Cum se va încheia războiul Rusiei în Ucraina?
-
Reacţii după anunţarea grupei de calificare la Campionatul Mondial. Mircea Lucescu: O grupă echilibrată
„În ceea ce priveşte limba română, avem mulţi colegi care lucrează în echipa Bard şi sunt vorbitori nativi de limba română”, a spus Krawczyk. El nu a răspuns întrebării ZF cât de mare e diferenţa de performanţă între capcitatea Bard de a înţelege româna faţă de engleză.
Iată principalele date comunicate de Google despre Bard:
-Bard se bazează pe informaţii la zi de pe internet pentru a oferi răspunsuri proaspete, de înaltă calitate.
-Bard generează în limba română diferite formate de text creativ - de la poezii, cod, scripturi, email, mesaje, etc - şi va răspunde la întrebări într-un mod cuprinzător şi informativ. De exemplu, poate răspunde la o cerere de tipul „Recomandă o mâncare cu următoarele ingrediente: năut, ardei şi fasole verde”, „Rezumă următorul video” sau „Fă-mi un rezumat al următorului text”, „Dă-mi câteva sfaturi care să mă ajute să citesc mai multe cărţi anul acesta” sau „Ajută-mă să scriu un text despre cei mai cunoscuţi scriitori români în străinătate”.
-Bard este disponibil, inclusiv în limba română, la adresa bard.google.com, pe desktop sau mobil, iar interacţiunea se poate face prin text scris sau voce.
Iată câteva dintre funcţionalităţile Bard:
-Răspunsuri multiple: De multe ori, utilizatorul poate alege dintre mai multe variante de răspuns, de la care să continue conversaţia cu Bard. Diferitele variante sunt disponibile într-o opţiune care se găseşte în dreapta sus a interfeţei.
-Google it: Cu toate că este o experienţă independentă de Google Search, Bard poate fi folosit şi pentru a căuta pe Google pentru a afla mai multe informaţii din mai multe surse. Utilizatorul de Bard are la dispoziţie butonul „Google it”, care deschide o căutare pe subiectul indicat în conversaţia cu Bard.
-Ascultă răspunsurile: Interacţiunea cu Bard se poate face pe voce, iar utilizatorii pot asculta răspunsurile primite, opţiunea fiind disponibilă inclusiv în limba română. Facilitatea este de ajutor mai ales atunci când trebuie trebuie să auzi pronunţia corectă a unui cuvânt sau expresii.
-Ajustează răspunsurile: Utilizatorii pot schimba tonul şi stilul în care Bard răspunde, având cinci opţiuni: simplu, lung, scurt, profesional şi relaxat. Această opţiune este în prezent disponibilă doar în engleză, dar va fi extinsă în curând şi la alte limbi.
-Scrie şi analizează cod: Bard poate ajuta programatorii şi dezvoltatorii prin generare de cod, analiză şi explicaţii. Codul Python poate fi exportat în Google Colab şi, cel mai recent, către Replit.
-Imagini în comenzi: Bard înglobează capabilităţile Google Lens de a interacţiona cu imagini. Utilizatorii pot încărca imagini în comenzile introduse, iar Bard le va analiza şi va răspunde, fie că este vorba despre mai multe informaţii despre o imagine sau inspiraţie pentru textul care să o însoţească. Această funcţionalitate este disponibilă în engleză şi va fi extinsă în curând către alte limbi.
Fiind o tehnologie experimentală, Bard poate uneori să dea răspunsuri inexacte sau incorecte. Dacă utilizatorii primesc un răspuns de acest fel, dacă nu se simt în siguranţă în interacţiunea cu Bard, întâlnesc orice altă problemă sau doar vor să-şi împărtăşească părerea despre utilizarea Bard, au la dispoziţie o secţiune unde pot foarte uşor să transmită „feedback”. În mod implicit, Google stochează activitatea din Bard timp de până la 18 luni, dar acest interval se poate modifica de către utilizator la o perioadă de la 3 la 36 de luni. De asemenea, această opţiune poate fi dezactivată complet, iar activitatea din Bard poate fi ştearsă cu uşurinţă de la g.co/bard/myactivity.
Citește pe alephnews.ro: Francois Bayrou a fost numit noul prim-ministru al Franței
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Rutte dorește o revenire a țărilor NATO la nivelul cheltuielilor militare din Războiul Rece: „Nu suntem pregătiți pentru ce ne așteaptă”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
PROSPORT.RO
Cât a plătit magicianul Robert Tudor pentru o ciorbă, în restaurantul lui Dani Oțil din București
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe