GM a ajuns la un acord de principiu cu Magna în privinţa companiei Opel

General Motors (GM) a ajuns la un acord de principiu cu producătorul de piese auto Magna International privind preluarea Opel de către compania canadiano-austriacă, au declarat, vineri, surse apropiate negocierilor.

26 afișări
Imaginea articolului GM a ajuns la un acord de principiu cu Magna în privinţa companiei Opel

GM a ajuns la un acord de principiu cu Magna în privinţa companiei Opel

Constructorul auto american şi Magna au discutat privind un memorandum de înţelegere care ar urma să stea la baza unei finanţări de 1,5 miliarde de euro de la statul german, respectiv a unei soluţii de administrare a Opel în cazul unui faliment al GM.

"S-a ajuns la un acord de principiu. Scopul este de a stabili cât mai multe detalii posibil înainte de întâlnirea, de azi (vineri - n.r.), cu Angela Merkel, pentru semnarea unui memorandum de înţelegere", a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Grupul italian Fiat a anunţat că nu este pregătit să-şi asume "riscuri inutile" prin îmbunătăţirea ofertei pentru preluarea participaţiei majoritare la Opel, ca reacţie la solicitarea GM de suplimentare cu 300 milioane euro a ajutorului financiar pentru compania germană.

GM a cerut autorităţilor germane majorarea ajutorului de stat pentru Opel cu 300 de milioane de euro, la 1,8 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici