GM negociază vânzarea diviziei de camioane către Isuzu Motors

Constructorul auto General Motors (GM) poartă negocieri pentru vânzarea diviziei de camioane către grupul japonez Isuzu Motors, pentru mai multe zeci de miliarde de yeni, potrivit unui articol din cotidianul Nikkei, citat de Reuters.

25 afișări
Imaginea articolului GM negociază vânzarea diviziei de camioane către Isuzu Motors

GM negociază vânzarea diviziei de camioane către Isuzu Motors

Analiştii anticipau că GM va vinde operaţiunile de pe segmentul camioanelor de categorie mijlocie, care reprezintă cea mai mare parte a diviziei, totuşi nu este sigur dacă va vinde toate facilităţile sau va păstra unitatea din Michigan, se arată într-un articol din cotidianul de afaceri japonez, potrivit unui articol din cotidianul Nikkei.

Acţiunile Isuzu Motors, al doilea mare producător de camioane din Japonia, au crescut cu 10,5%, la 336 de yeni pe unitate.

Totuşi, Yukiko Okazaki, purtător de cuvânt al Isuzu, fostă companie afiliată GM, a respins informaţiile din cotidianul japonez.

"GM nu a contactat compania în legătură cu o asemenea tranzacţie. Vom începe să o analizăm după ce vom primi o propunere", a afirmat Okazaki.

GM şi Isuzu vor încheia un acord până la finele anului, potrivit Nikkei.

Grupul american a fost afectat de declinul vânzărilor pieţei auto din SUA şi a cedat primul loc în sectorul mondial de profil către grupul japonez Toyota. General Motors a raportat, pentru primele şase luni, un declin de 3% al vânzărilor, la 4,54 milioane vehicule.

GM produce autoturisme şi camioane în 35 de ţări.

Anul trecut au fost vândute aproximativ 9,37 milioane de autoturisme şi camioane GM, sub mărcile Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall şi Wuling.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici