GM şi Chrysler au reluat discuţiile pentu fuziune

Constructorii americani de autovehicule General Motors (GM) şi Chrysler au reluat discuţiile privind o posibilă fuziune, după ce Cerberus Capital Management, acţionarul majoritar al Chrysler, a sugerat că are intenţia să renunţe la o parte din participaţia deţinută, potrivit Wall Street Journal.

10 afișări
Imaginea articolului GM şi Chrysler au reluat discuţiile pentu fuziune

GM şi Chrysler au reluat discuţiile pentu fuziune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În contextul problemelor majore cu care se confruntă cei doi giganţi, Cerberus a preluat iniţiativa şi a repornit discuţiile întrerupte cu mai multe săptămâni în urmă.

Cerberus ar putea urmări, prin reluarea negocierilor, să arate Washingtonului că este dispus să participe activ la restructurarea industriei auto americane, dacă statul oferă ajutoarele de 14 miliarde de dolari necesare celor două concerne, potrivit unor surse apropiate fondului de investiţii, citată de WSJ.

Reînceperea discuţiilor ar putea oferi companiei mijloacele necesare protejării participaţiilor deţinute la două divizii care acordă credite pentru achiziţia de autoturisme, GMAC LLC şi Chrysler Financial, considerate esenţiale pentru supravieţuirea grupurilor auto din Detroit.

Reprezentanţii GM şi Chrysler nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Cele două grupuri au avertizat, la începutul lunii decembrie, că ar putea intra în faliment în prima parte a anului viitor dacă nu obţin urgent finanţare.

Cel de-al treilea mare concern auto american, Ford, a solicitat ajutoare de stat de nouă miliarde de dolari, însă a exclus posibilitatea intrării în insolvenţă.

Potrivit estimărilor proprii, cele trei grupuri sunt responsabile, direct sau indirect, de 10% din locurile de muncă din Statele Unite.

Chrysler a anunţat, miercuri, că va închide toate uzinele deţinute în SUA, Canada şi Mexic, timp de cel puţin o lună, începând de vineri. Decizia trimite 30.000 de salariaţi, membrii sindicali, în şomaj tehnic.

Citeşte şi:

Chrysler întrerupe activitatea la toate uzinele, cel puţin o lună

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici