Goodyear închide cea mai mare fabrică din Franţa şi concediază 39% din angajaţi

Goodyear Tire & Rubber Co., cel mai mare producător american de anvelope auto, va închide principala unitate de producţie din Franţa şi va concedia 1.173 de angajaţi din ţară, aproape jumătate din personalul total, din cauza disputelor cu sindicatele şi scăderii cererii din Europa.

470 afișări
Imaginea articolului Goodyear închide cea mai mare fabrică din Franţa şi concediază 39% din angajaţi

Goodyear închide cea mai mare fabrică din Franţa şi concediază 39% din angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fabrica de la Amiens, în nordul Franţei, va fi închisă, iar 1.173 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj, potrivit unui comunicat al companiei.

Goodyear are aproximativ 3.000 de angajaţi în Franţa, a declarat pentru Bloomberg un reprezentant al companiei, astfel că numărul disponibilizaţilor reprezintă 39% din total.

Data la care va fi închisă fabrica nu a fost stabilită, a precizat oficialul Goodyear.

"Suntem profund dezamăgiţi că negocierile din ultimii 5 ani nu au condus la un compromis cu reprezentanţii angajaţilor. Anunţul de astăzi este singura opţiune care ne-a mai rămas", a declarat directorul diviziei franceze a Goodyear, Henry Dumortier, într-un comunicat transmis joi de companie.

Criza economică din Europa a afectat sever piaţa auto, vânzările de automobile şi autocamioane fiind aproape de cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Fabrica de la Amiens a generat anul trecut pierderi de 61 milioane euro, a precizat Goodyear.

Goodyear mai deţine în Franţa o fabrică mai mică de cauciucuri, la Montlucon, o bază de testare a anvelopelor la Mireval şi o unitate de recauciucare la Riom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici