Google a fost dat în judecată de 32 de companii media europene care solicită daune de 2,1 miliarde de dolari

Treizeci şi două de organizaţii media europene au intentat astăzi un proces împotriva Google, solicitând daune de aproximativ 2,1 miliarde de euro.

766 afișări
Imaginea articolului Google a fost dat în judecată de 32 de companii media europene care solicită daune de 2,1 miliarde de dolari

Procesul vizează practicile de publicitate digitală ale gigantului tehnologic american, grupurile media susţinând că "au suferit pierderi din cauza unei pieţe mai puţin competitive", potrivit unui comunicat transmis de firmele de avocatură Geradin Partners şi Stek, care reprezintă organizaţiile.

"Fără abuzul de poziţie dominantă din partea Google, companiile media ar fi primit venituri semnificativ mai mari din publicitate şi ar fi plătit taxe mai mici pentru serviciile de tehnologie publicitară", se adaugă în comunicatul citat de Politico.

Printre grupurile media se numără unele dintre cele mai importante companii de ştiri din Europa, printre care Axel Springer (care deţine BILD, Business Insider şi Politico), Schibsted, cu sediul în Norvegia, şi grupuri din Benelux, precum DPG Media şi Mediahuis. Coaliţia susţine că acoperă 17 ţări europene.

Procesul a fost intentat la un tribunal olandez.

În luna iunie a anului trecut, Comisia Europeană a trimis acuzaţii antitrust către Google cu privire la activitatea sa publicitară.

"Google lucrează în mod constructiv cu editorii din întreaga Europă", a declarat directorul juridic al Google, Oliver Bethell, adăugând că procesul "este speculativ şi oportunist". "Ne vom opune cu fermitate şi pe baza faptelor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici