Google şi T-Mobile au prezentat telefonul mobil G1

Google şi T-Mobile au prezentat G1, primul telefon mobil bazat de sistemul de operare Android, care va concura cu iPhone, produs de Apple, întrucât combină un ecran sensibil la atingere cu o tastatură completă, oferind totodată acces la Internet.

75 afișări
Imaginea articolului Google şi T-Mobile au prezentat telefonul mobil G1

Google şi T-Mobile au prezentat telefonul mobil G1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Telefonul T-Mobile G1, care va fi disponibil în Statele Unite începând cu 22 octombrie, este primul telefon mobil bazat pe sistemul de operare Android, dezvoltat de Google. Lansarea reprezintă un punct de referinţă pentru eforturile Google de a se extinde pe piaţa telecomunicaţiilor şi de reduce controlul pe care îl au operatorii asupra felului în care clienţii utilizează telefoanele mobile, relatează New York Times.

Analiştii consideră că G1 nu reprezintă genul de schimbare revoluţionară a designului şi funcţionării pe care Apple a introdus-o anul trecut prin iPhone.

Totuşi, G1 va accelera probabil două tendinţe care vor avea un impact de durată asupra industriei wireless: creşterea gradului de utilizare a Internetului şi abilitatea clienţilor de a-şi individualiza telefoanele cu funcţiile preferate.

"Nu sunt sigur că oamenii se vor alinia în faţa magazinelor pentru a cumpăra acest dispozitiv. iPhone-ul a schimbat jocul din perspectiva consumatorilor. Telefonul Google ar putea modifica regulile din perspectiva industriei", a declarat Rajeev Chand, analist la Rutberg & Company.

G1 are un ecran color, sensibil la atingere, care poate fi culisat pentru a expune o tastatură completă. De asemenea, telefonul dispune de o cameră foto de 3 megapixeli, sistem de navigare prin satelit, acces la reţele Wi-Fi şi motor de căutare pe Internet.

Dispozitivul va fi disponibil la un preţ de 179 de dolari, cu 20 de dolari mai ieftin decât iPhone-ul.

Deşi există unele aplicaţii care sunt deja instalate pe telefon, printre care motorul de căutare Google, Gmail şi YouTube, G1 permite altor companii să dezvolte programe care să funcţioneze pe acest dispozitiv.

Deşi G1 va concura probabil cu iPhone şi BlackBerry, obiectivele Google sunt foarte diferite de cele ale companiilor care au dezvoltat aceste telefoane.

Sistemul de operare Android va fi disponibil gratis pentru operatori şi producătorii de telefoane mobile care vor să-l utilizeze pe propriile dispozitive. Google speră că astfel piaţa va fi populată cu dispozitive care au acces uşor la serviciile companiei.

Totuşi, este puţin probabil ca Android să revoluţioneze brusc piaţa telefoanelor inteligente. În pofida succesului iPhone, acesta reprezintă doar 2,8% dintre telefoanele inteligente vândute la nivel mondial, în trimestrul al doilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici