Granturi doar pentru instituţiile statului. Sectorul privat din România, exclus din planul redresării economice

  • Sectorul pirvat cere să fie sprijinit în domeniul transformării digitale şi în criză
  • Granturile de redresare au fost direcţionate către sectorul public
  • Fără finanţare, reprezentanţii IMM-urilor se tem că îşi vor pierde afacerile
1024 afișări
Imaginea articolului Granturi doar pentru instituţiile statului. Sectorul privat din România, exclus din planul redresării economice

Granturi doar pentru instituţiile statului. Sectorul privat din România, exclus din planul redresării economice

CINE ÎMPARTE, PARTE-ŞI FACE

IMM-urile, clusterele şi Centrele de Inovare Digitală din România sunt lăsate să moară. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a făcut Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a împărţit banii veniţi de la Unuinea Europeană doar în sectorul public. Sectorul privat a fost complet uitat. În schimb, i s-a prospus să se împumute de la bănci.  Asta înseamnă că domeniul transformării digitale în sectorul privat nu va fi deloc sprijinit în această perioadă de criză. Chiar dacă aveau proiectele pregătite ca la carte şi le-au  depus ca să primească finanţare, acestea au fost ignorate. În această situaţie sectorul privat se întreabă totuşi, de ce pot alte state ale UE să finanţeze clusterele şi Centrele de Inovare Digitală şi România nu poate?

BIANCA MUNTEAN, coordonator Centrul de Inovare Digitală al Transilvaniei: Practic întreprinderile mici şi mijlocii care au nevoie de finanţări şi ar fi putut să fie sprijinite prin acest program nu beneficiază de acest sprijin prin intermediul acestui plan naţional. Este vorba de afectarea competitivităţii economiei româneşti la nivel European până la urmă. Clusterele, Centrele de Inovare Digitală fără un sprijin din partea statului nu vor putea continua activitatea.  Este păcat pentru că ceea ce facem noi full time este să reprezentăm la nivel european şi internaţional economia românească şi să o sprijinim şi avem şi noi nevoie de sprijin din partea autorităţilor publice din România.

CIPRIAN MORCAN, manager firmă de consultanţă: Dacă nu există resurse ne vom trezi în şase luni, un an, în imposibilitatea şi de a funcţiona la nivelul organizaţiilor suport, dar vom avea probleme reale, plecând de la investiţii noi, de la ce însemnă cash flow în activităţi curente, de la a supravieţui în perioadele acestea destul de  complicate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici