Grapini: Elveţia va sprijini România în domeniul pregătirii personalului din turism

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu agenţi din turismul local, că Elveţia va sprijini România în pregătirea personalului din domeniul turismului.

242 afișări
Imaginea articolului Grapini: Elveţia va sprijini România în domeniul pregătirii personalului din turism

Maria Grapini (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Grapini a declarat că elveţienii vor pregăti maeştri bucătari, dar şi alte tipuri de personal.

"Anunţ, în premieră, că lucrăm cu ambasada Elveţiei să facem o translaţie a experienţei din Elveţia, aici, a unor şcoli de pregătire în domeniul turismului. Este vorba de pregătirea de maeştri bucătari, dar şi de alte tipuri de personal calificat din domeniul turismului", a declarat Grapini.

Grapini a mai spus că România are nevoie de personal foarte bine pregătit în domeniul turismului, unde în prezent "sunt probleme mari".

"Lucrăm la o posibilitate de a oferi informaţii mai multe pe internet turistului care vine în România, pentru că România are cea mai puţină informaţie pentru un turist când ajunge aici. Avem o problemă de inscripţionare, de indicare a locurilor turistice. Aici trebuie să facă foarte mult administraţiile locale după descentralizare. Stăm destul de rău din punct de vedere al calităţii ghidurilor. Am primit reclamaţii foarte multe că sunt ghizi care, neştiind că în grupul acela se mai află şi români, deformează total informaţiile despre România", a mai spus Maria Grapini.

Ministrul Maria Grapini a participat, vineri, la o reuniune cu agenţi economici şi cu operatori de turism din judeţul Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici