Grapini: Zeci de milioane de euro au fost cheltuiţi în turism fără efecte vizibile

Zeci de milioane de euro au fost cheltuiţi în ultimii ani, în turism, fără să aibă efecte benefice pentru industrie, pentru promovarea brandului turistic fiind deja plătiţi 12 milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini.

178 afișări
Imaginea articolului Grapini: Zeci de milioane de euro au fost cheltuiţi în turism fără efecte vizibile

Grapini: Zeci de milioane de euro au fost cheltuiţi în turism fără efecte vizibile (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"S-au cheltuit foarte mulţi bani în domeniul turismului, comparativ cu alte ramuri, iar dacă analizăm banii cheltuiţi şi efectele în celelalte ramuri o să găsim un raport mai bun decât efectele banilor cheltuiţi în turism. Sunt zeci de milioane de euro cheltuiţi. Eu doar spun pentru public, să analizeze, e bine că noi am făcut 147 de pârtii de schi, care au în total 125 de kilometri de pârtii, dar sunt împrăştiate?", a spus Grapini.

Ea a afirmat că în Austria pârtiile de ski sunt concentrate, cu toată infrastructura necesară.

"Şi-atunci cum să mă promovez eu, dacă am o pârtie, de exemplu, în care jos şi sus nu am nicio infrastructură. N-am jos nici loc să parchez, n-am o cafenea, n-am suficiente telecabine să urcăm, şi pârtiile stau goale pentru că n-am capacitatea de urcare, nefiind calculată cu capacitatea pârtiei. Ajung sus, dacă soţul schiază şi soţia vrea să stea cu copiii, n-are un magazin, n-are o cafenea, n-are o terasă, n-are nimic. La nimic nu poţi să duci turiştii", a adăugat ministrul.

Grapini a mai spus că astfel au fost cheltuite "fără efecte" câteva zeci de milioane de euro. Din cele 75 de milioane de euro, bani europeni destinaţi promovării brandului turistic, au fost cheltuite deja 12 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici