Grecia a lansat moneda de 2 euro care comemorează Bătălia de la Termopile

Grecia a lansat moneda de 2 euro care comemorează Bătălia de la Termopile. Anul acesta se împlinesc 2.500 de ani Bătălia de la Termopile.

774 afișări
Imaginea articolului Grecia a lansat moneda de 2 euro care comemorează Bătălia de la Termopile

Grecia a lansat moneda de 2 euro care comemorează Bătălia de la Termopile

Anul acesta se împlinesc 2.500 de ani Bătălia de la Termopile. Lupta s-a dat între armata greacă condusă de regele Leonidas al Spartei şi Imperiul Persan al lui Xerxes I. Bătălia a durat trei zile, în timpul celei de-a doua invazii persane în Grecia.

Astfel, Grecia a lansat moneda de doi euro care comemorează Bătălia de la Termopile.

Nu numai grecii îşi aduc aminte însă de această bătălie, ci şi românii, iar dinamoviştilor Leonidas Borcea nu le este este necunoscut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
moneda,
bătălie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici