Grecia nu se aşteaptă să obţină sprijinul UE şi ar putea cere ajutorul FMI în luna aprilie

Grecia ar putea cere ajutorul Fondului Monetar Internaţional (FMI) în luna aprilie, deoarece autorităţile sunt tot mai pesimiste în privinţa sprijinului aşteptat de la Uniunea Europeană, a declarat joi o sursă oficială elenă, citată de agenţia Dow Jones.

28 afișări
Imaginea articolului Grecia nu se aşteaptă să obţină sprijinul UE şi ar putea cere ajutorul FMI în luna aprilie

Grecia nu se aşteaptă să obţină sprijinul UE şi ar putea cere ajutorul FMI în luna aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, guvernul de la Atena nu are speranţe prea ridicate să obţină ajutor de la partenerii din UE la summit-ul de săptămâna viitoare.

"Încă dorim o soluţie cu Uniunea Europeană, dar perspectivele nu arată prea bine. Dacă nu obţinem sprijin clar la summit-ul UE din 25 martie, va trebui să decidem ce facem în continuare. Sunt mai multe scenarii pe masă, dar cel mai proeminent este FMI", a declarat oficialul elen.

El a adăugat că neînţelegerile cu Germania în privinţa crizei financiar-fiscale în care se află Grecia sunt tot mai accentuate.

Moneda euro era deja în scădere în raport cu dolarul şi şi-a accentuat declinul în urma apariţiei informaţiilor.

"Guvernul este din ce în ce mai convins că FMI va fi singura soluţie", potrivit sursei citate de Dow Jones, care a menţionat că perioada în care se va cere sprijinul Fondului nu va fi decisă decât după summit-ul UE.

Oficialul a mai spus că weekendul prelungit din 2-4 aprilie, când pieţele vor fi închise, ar fi o perioadă propice "pentru ca ştirea să fie absorbită", referindu-se la un eventual anunţ în acest interval că guvernul va apela la sprijinul FMI.

Bursele asiatice au închis în scădere după publicarea informaţiilor, deşi evoluţia de peste noapte a fost pozitivă în linie cu creşterile de la New York, iar indicii futures de pe pieţele din Europa anunţau scăderi ale principalilor indici de pe continent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici