Grecia va plăti vineri rata de 300 milioane de euro către FMI, dacă va ajunge la un acord cu creditorii

Grecia va face plata de 300 de milioane de euro către FMI scadentă vineri, dacă va ajunge până atunci la un acord cu creditorii, chiar dacă ajutorul internaţional nu va fi furnizat la timp, a declarat marţi un oficial guvernamental elen.

274 afișări
Imaginea articolului Grecia va plăti vineri rata de 300 milioane de euro către FMI, dacă va ajunge la un acord cu creditorii

Grecia va plăti vineri rata de 300 milioane de euro către FMI, dacă va ajunge la un acord cu creditorii (Imagine: Shutterstock)

Plata de pe 5 iunie este prima din patru scadente în această lună, care totalizează 1,6 miliarde de euro. Autorităţile de la Atena au avertizat că ar putea să nu îşi respecte obligaţiile financiare către FMI în lipsa finanţării din partea creditorilor instituţionali.

Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro care se va încheia la sfârşitul acestei luni.

"Dacă vom considera că s-a ajuns la un acord, atunci vom face plata pe 5 iunie", a spus oficialul, adăugând că aceasta ar avea loc dacă va exista un acord preliminar, fără să fie nevoie să fie aprobat şi în şedinţa Eurogroup", a arătat sursa.

Oficialul a precizat că guvernul grec nu a primit încă din partea creditorilor instituţionali vreun text sau document referitor la planul de salvare, în urma unei întâlniri a liderilor europeni, FMI şi ai Băncii Centrale Europene.

Liderii europeni şi FMI au convenit luni noaptea, la Berlin, că discuţiile despre salvarea Greciei trebuie intensificate.

La discuţii au participat cancelarul german Angela Merkel, şefa FMI Christine Lagarde, preşedintele BCE Mario Draghi, preşedintele francez Francois Hollande şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici