Grupul elen OTE ar putea vinde una din diviziile din Albania, Bulgaria sau România

Grupul elen OTE ar putea vinde una din diviziile din Albania, Bulgaria sau România pentru a obţine fonduri necesare serviciului datoriei, potrivit cotidianului elen Naftemporiki, care nu citează surse.

165 afișări
Imaginea articolului Grupul elen OTE ar putea vinde una din diviziile din Albania, Bulgaria sau România

Grupul elen OTE ar putea vinde una din diviziile din Albania, Bulgaria sau România

OTE , care se confruntă cu un deficit de finanţare de 500-700 milioane de euro, va lua decizia asupra creşterii lichidităţii şi reducerii costurilor operaţionale până la sfârşitul primului semestru, notează publicaţia, preluat de Bloomberg.

Potrivit unei evaluări Moody's de la sfârşitul anului trecut, OTE are asigurat necesarul de refinanţare pentru anul 2012, însă are de acoperit maturităţi de două miliarde de euro în 2013.

Cel mai mare acţionar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deţine 40% din acţiuni şi are dreptul de preempţiune asupra participaţiei de 10% din titluri aflată încă în proprietatea statului elen, dacă guvernul de la Atena ar decide să vândă pachetul. Acordul de privatizare încheiat cu statul elen conferă Deutsche Telekom prerogativa de a consolida OTE ca divizie a grupului şi de a desemna directorul general.

În România, OTE este acţionar majoritar la Romtelecom şi deţine Cosmote, al treilea operator de telefonie mobilă de pe piaţă, şi lanţul de magazine Germanos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici