Grupul elen OTE, obligat să preia integral operatorul de telefonie mobilă Cosmote

OTE este obligată de reglementările în vigoare să achiziţioneze acţiunile pe care nu le deţine la Cosmote, pentru 26,25 euro pe titlu, după ce luni, 31 martie, a fost ultima zi de tranzacţionare la bursă a operatorului de telefonie mobilă, a anunţat marţi grupul elen de telecomunicaţii.

22 afișări
Imaginea articolului Grupul elen OTE, obligat să preia integral operatorul de telefonie mobilă Cosmote

Grupul elen OTE, obligat să preia integral operatorul de telefonie mobilă Cosmote

"Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE) este obligată să preia restul acţiunilor Cosmote, pe care nu le-a cumpărat până în data de 31 martie 2008, ultima dată de tranzacţionare, în conformitate cu legea 3.461/2006 şi decizia consiliului de directori al Comisiei pentru Piaţa de Capital elenă", se arată într-un comunicat al grupului grec, acţionar majoritar al Romtelecom şi Cosmote România.

OTE şi-a majorat participaţia la Cosmote la 98,59%, în urma unei ofertei lansate în noiembrie anul trecut pentru preluarea a 32,17% din acţiunile pe care nu le deţinea la operatorul de telefonie mobilă.

Oferta de preluare, în valoare de 26,25 euro pe acţiune, s-a încheiat pe data de 29 ianuarie 2008.

Grupul a anunţat ulterior că propunerea OTE a fost acceptată de peste 90% dintre acţionari şi că îşi va exercita dreptul de a cumpăra restul acţiunilor la un preţ similar, iar apoi va delista Cosmote de la bursa din Atena.

Profitul net al grupului elen de telecomunicaţii OTE a crescut anul trecut cu 15,3%, la 662,6 milioane de euro, iar veniturile au avansat cu 7,3%, la 6,32 miliarde de euro.

Cosmote, prezent în Grecia, România, Bulgaria, Albania şi Fosta Republică Iugoslavă Macedonia, a raportat pentru anul trecut venituri de 3,06 miliarde de euro, cu 28,5% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. În aceeaşi perioadă, profitul net al grupului a ajuns la 361,3 milioane de euro.

Cosmote avea la finele anului trecut peste 15,5 milioane de clienţi.

OTE este listată pe bursele din Atena şi New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici