Grupul turc Arcelik va înfiinţa 4.000 de locuri de muncă într-o comună din România

Compania turcă , proprietarul mărcii Arctic, a anunţat că va înfiinţa 4.000 de locuri de muncă în România, în urma construirii unei noi fabrici în comuna Ulmi, jud. Dâmboviţa, unde a cumpărat 70 de hectare. Investiţia este estimată la 200 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3256 afișări
Imaginea articolului Grupul turc Arcelik va înfiinţa 4.000 de locuri de muncă într-o comună din România

Grupul turc Arcelik va înfiinţa 4.000 de locuri de muncă într-o comună din România (Imagine: Cristina Nichitus/ Mediafax Foto)

Fabrica va produce maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, precum şi cuptoare cu microunde.

Autorităţile judeţene din Dâmboviţa au discutat, joi, cu reprezentanţii producătorului de electrice şi electrocasnice despre investiţia care va fi realizată în comuna Ulmi. Localitatea care are o populaţie de aproximativ patru mii de locuitori.

”Miercuri a avut loc o dezbatere publică la Primăria Ulmi, legată de autorizaţia de construcţie, care urmează a fi eliberată de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Joi, în şedinţa comisiei responsabile de la nivelul Consiliului Judeţean, s-a aflat pe ordinea de zi obţinerea acestor avize şi cred că nu este niciun fel de problemă pentru parcurgerea ultimei etape, urmând ca ei să depună documentele şi, în cel mai scurt timp cu putinţă, probabil în cel mult zece zile, să le eliberăm autorizaţia de construcţie. Din ceea ce ştiu de la investitori este vorba despre cea mai mare fabrică de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde din Europa. Este o investiţie totală de aproximativ 200 de milioane de euro, care va fi construită cu tehnologie nepoluantă, care respectă toate normele de protecţie a mediului şi această investiţie, în momentul în care va fi gata toată, va genera circa 4.000 de locuri de muncă. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul director Şerban, care este directorul român al societăţii, ei speră ca în opt-zece luni de zile de la emiterea autorizaţiei să aibă prima capacitate funcţională. Pentru mine, ca autoritate judeţeană, este un moment extrem de important şi este de salutat iniţiativa concernului Arcelik de a face această fabrică în judeţul Dâmboviţa”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Reprezentanţii Primăriei Ulmi susţin că investitorul turc a cumpărat terenul de la o persoană din localitate. ”Fabrica va fi amplasată pe raza comunei Ulmi. Colaborăm în permanenţă. Au cumpărat 70 de hectare de teren, pe toată suprafaţa se va întinde fabrica. Avem forţă de muncă în zona fabricii şi în comunele învecinate. Este singurul investitor de amploare la noi în comună şi am înţeles că vor să mai vină încă două-trei fabrici care vor face componente pentru maşinile de spălat”, a precizat Petruţ-Bogdan Tiţa, primarul comunei Ulmi.

Grupul Arcelik controlează fabrica producătoare de electrocasnice Arctic Găeşti şi este unul dintre exportatorii importanţi din România, frigiderele mergând în circa 60 de ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici