Guvern: CE nu va iniţia procedura de infringement pentru deficit bugetar

Comisia Europeană nu va iniţia procedura de infringement sau de prevenţie împotriva României pentru deficit bugetar excesiv şi nu există niciun pericol ca deficitul să depăşească limita de 3% din PIB, deoarece vor fi luate măsuri de reducere a cheltuielilor, consideră reprezentanţii Guvernului.

3 afișări
Imaginea articolului Guvern: CE nu va iniţia procedura de infringement pentru deficit bugetar

Guvern: CE nu va iniţia procedura de infringement pentru deficit bugetar

Vosganian a prezentat în şedinţa de miercuri a Guvernului, la solicitarea premierului, rezultatele discuţiilor avute cu comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, şi reprezentanţii Comisiei Europene, în cadrul reuniunii Ecofin.

El a participat, marţi, la reuniunea miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană (Ecofin), unde au fost discutate şi aspecte legate de programul de convergenţă actualizat transmis de România la Bruxelles.

Varujan Vosganian a apreciat că procedura de infringement sau cea de prevenţie nu vor fi demarate, arătând că, la Ecofin, a prezentat angajamentul Guvernului ca nivelul deficitului bugetar în 2008 să fie mai mic decât cel din anul anterior.

Ministrul a explicat totodată că i-a informat pe participanţii la Ecofin că Guvernul a încheiat negocierile pentru salariile din domeniul public şi vor fi luate măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

"Nu există niciun pericol ca România să depăşească nivelul deficitului bugetar stabilit prin Tratatul de la Maastrict", a afirmat şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, în şedinţa Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici