Guvern: Prima Casă are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizaţiile de construcţie

"Lentoarea" cu care primăriile eliberează autorizaţii de construcţie e principala problemă cu care se confruntă cei care doresc să îşi construiască singuri sau în asociere o locuinţă şi vor să beneficieze de garanţie guvernamentală în cadrul programului Prima Casă, a declarat premierul Emil Boc.

46 afișări
Imaginea articolului Guvern: Prima Casă are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizaţiile de construcţie

Guvern: Prima Casă are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizaţiile de construcţie (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Primul-ministru a afirmat, duminică, în videconferinţa cu prefecţii, că, pentru a obţine garanţia de stat, banca trebuie să înainteze Fondului de Garantare un dosar cu autorizaţie de construcţie, dar "birocraţia" administraţiei locale crează piedici în acest proces.

"Pentru ca acest program să devină operaţional este foarte important să se emită în timpul legal autorizaţia de construcţie, astfel încât şi aceia care doresc să se asocieze în vederea construcţiei de locuinţe de la zero să poată beneficia de componenta acestui program. Am înţeles că aici este principala problemă, lentoarea cu care se emit autorizaţiile de construcţie, după care procesarea de către bancă a dosarului şi, în final, aprobarea de către Fondul Naţional de Garantare", a declarat premierul Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici