Guvernul a avizat fuziunea Aeroporturilor Otopeni şi Băneasa

Guvernul a avizat, în şedinţa de miercuri, fuziunea fuziunea Aeroportului Internaţional Henri Coandă (Otopeni) cu Aeroportul Internaţional Traian Vuia (Băneasa), prin înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

55 afișări
Imaginea articolului Guvernul a avizat fuziunea Aeroporturilor Otopeni şi Băneasa

Guvernul a avizat fuziunea Aeroporturilor Otopeni şi Băneasa (Imagine: Adrian Lupea/Mediafax Foto)

Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de către ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a arătat că fuziunea celor două aeroporturi a fost "primul punct" din programul de guvernare la capitolul transporturi aeronautice.

"Peste tot în Europa, marile oraşe, precum Parisul, au un singur aeroport. Nu era normal ca două aeroporturi situate la distanţă mică să se afle într-un raport de concurenţă", a spus Berceanu.

Operaţiunea a fost aprobată anterior, la sfârşitul lunii septembrie, de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

(Otopeni) fuziunea acestuia cu Aeroportul Internaţional Traian Vuia (Băneasa), prin înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Ambele aeroporturi sunt controlate în proporţie de 80% de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), iar Fondul Proprietatea deţine 20% din titluri. Strucutura acţionariatului va fi menţinută la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici