Guvernul a decis ca programul "Prima Casă" să continue. Vezi plafonul de garanţii în 2011

Guvernul a decis, miercuri, ca programul "Prima Casă" să continue şi în acest an, cu acelaşi nivel al cuantumului garanţiei de stat, în limita unui plafon total de garanţii de 200 milioane euro, care ar putea fi suplimentat în luna iulie pentru a doua parte a anului.

36 afișări
Imaginea articolului Guvernul a decis ca programul "Prima Casă" să continue. Vezi plafonul de garanţii în 2011

Guvernul a decis ca programul "Prima Casă" să continue. Vezi plafonul de garanţii în 2011 (Imagine: Laszlio Raduly/Mediafax Foto)

Plafonul garanţiilor care pot fi emise în 2011, de 200 milioane euro, reprezintă diferenţa neutilizată la finele anului 2010 din plafonul de 1,7 miliarde euro alocat programului "Prima Casă" în anii 2009-2010.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, la postul public de radio, că programul "Prima Casă" va continua şi în acest an în limita unui plafon de garanţii de 200 milioane euro, care va fi suplimentat la momentul epuizării.

Persoanele care vor lua credite Prima Casă vor pune însă conturile curente drept gaj în favoarea băncii, vor avea posibiltatea să solicite modificarea valutei, reeşalonarea sau rescadenţarea împrumutului, iar condiţia privind asocierea a şapte beneficiari pentru construcţia de ansambluri va fi eliminată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici