Guvernul a ratificat un tratat internaţional privind înregistrarea şi dreptul mărcilor

Guvernul a aprobat, miercuri, ratificarea Tratatului de la Singapore, referitor la procedurile de înregistrare şi dreptul mărcilor, precum şi regulamentul de aplicare al acestui document internaţional, adoptat în martie 2006 de Organizaţia Mondială de Proprietate Intelectuală.

1 afișare

Tratatul de la Singapore, adoptat de 147 de state, reprezintă forma revizuită a Tratatului privind dreptul mărcilor semnat la Geneva în 1994, la care România a aderat în 1998.

Documentul vizează armonizarea şi simplificarea procedurilor de înregistrare a mărcilor în toate statele semnatare, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Varianta revizuită la Singapore ia în calcul evoluţia mijloacelor de comunicare, precum şi necesitatea remedierii unor probleme de procedură privind mărcile, dând posibilitatea utilizării comunicării electronice în derularea procedurilor de protecţie a mărcilor.

Totodată, tratatul se va aplica şi mărcilor care constau în semne "nevizibile", cum ar fi mărcile sonore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici