Guvernul analizează dacă mai este oportun să listeze la bursă pachetul de 9,84% din acţiunile Petrom

Guvernul analizează oportunitatea listării pe bursă a pachetului de 9,84% din acţiunile Petrom (SNP), fără ca la acest moment să fi renunţat la o astfel de operaţiune, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

201 afișări
Imaginea articolului Guvernul analizează dacă mai este oportun să listeze la bursă pachetul de 9,84% din acţiunile Petrom

Guvernul analizează dacă mai este oportun să listeze la bursă pachetul de 9,84% din acţiunile Petrom (Imagine: Laszl Raduly/Mediafax Foto)

"Este o întreagă discuţie legată de oportunitatea listării în continuare a Petrom. Nu este o idee care a dispărut, este în continuare o opţiune validă", a spus oficialul guvernamental.

Întrebat dacă Petrom a fost scoasă de pe lista companiilor la care vor fi vândute pachete minoritare de acţiuni, convenită cu Fondul Monetar Internaţional, purtătorul de cuvânt a răspuns că această companie nu a fost niciodată pe o astfel de listă.

Oferta de vânzare la bursă a 9,84% din acţiunile OMV Petrom, derulată în iulie anul trecut, a eşuat deoarece investitorii au subscris mai puţin de 80% din titluri şi ar trebui reluată în acest an, conform declaraţiilor oficiale.

OMV Petrom este cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 18,012 miliarde lei (4,282 miliarde euro).

Compania este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%, BERD cu 2,03%, iar restul titlurilor sunt listate la bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici