Guvernul ar putea apela la importuri de grâu dacă piaţa internă va fi afectată în acest an de secetă

Guvernul ar putea importa grâu dacă seceta din acest an va determina un deficit pe piaţă, a declarat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, precizând însă că România nu se află într-o situaţie de criză, chiar dacă producţia de grâu din 2007 va fi, probabil, mai mică decât recolta de anul trecut.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul ar putea apela la importuri de grâu dacă piaţa internă va fi afectată în acest an de secetă

Guvernul ar putea la importuri de grâu dacă piaţa internă va fi afectată în acest an de secetă

"Recolta de grâu a început, dar nu există estimări pentru producţia pe 2007. Aceasta va fi probabil mai mică decât cea din 2006, dar nu suntem într-o situaţie de criză, să nu avem grâu. Dacă cumva există un deficit pe piaţă, acesta se poate completa prin importuri", a spus Tăriceanu.

Premierul s-a aflat, joi, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea pentru a analiza măsurile de combatere a secetei, împreună cu prefecţii judeţelor afectate, reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi specialiştii institutului.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, suprafeţele afectate de caniculă însumau la afârşitul lunii iunie aproximativ 1,7 milioane de hectare, dintr-un total de 2,8 milioane de hectare însămânţate în toamnă. Culturile de rapiţă pentru ulei sunt afectate în proporţie de 62,9%, grâu şi secară 61,4%, orz şi orzoaică 60,2%, iar orzoaica de primăvară 37,6%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici