Guvernul Japoniei anunţă un pachet de 113 miliarde de dolari pentru a combate creşterea preţurilor

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat joi că guvernul de la Tokyo va cheltui peste 17.000 de miliarde de yeni (113 miliarde de dolari) într-un pachet de măsuri pentru a atenua creşterea costului vieţii cauzată de inflaţie, care va include reduceri de taxe.

1512 afișări
Imaginea articolului Guvernul Japoniei anunţă un pachet de 113 miliarde de dolari pentru a combate creşterea preţurilor

Pentru a finanţa o parte din aceste cheltuieli, guvernul va întocmi un buget suplimentar pentru anul fiscal curent de 13.100 de miliarde de yeni, a declarat Kishida reporterilor.

Acest pachet va include reduceri temporare ale impozitelor pe venit şi rezidenţiale, precum şi subvenţii pentru a reduce facturile la carburant şi la utilităţi, relatează Reuters.

Inflaţia, alimentată de creşterea costurilor materiilor prime, s-a menţinut peste ţinta de 2% a băncii centrale timp de mai bine de un an, ceea ce a afectat consumul şi a întunecat perspectivele unei economii care îşi revine cu întârziere după cicatricile lăsate de COVID-19.

Creşterea costului vieţii a dus la scăderea ratingului de aprobare al lui Kishida, ceea ce a sporit presiunea asupra prim-ministrului pentru a lua măsuri care să uşureze suferinţa gospodăriilor.

Având în vedere că majorările salariale s-au dovedit a fi prea lente pentru a compensa creşterea preţurilor, Kishida declarase că guvernul va returna către gospodării o parte din creşterea aşteptată a veniturilor fiscale generate de creşterea economică solidă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici