Guvernul negociază cu FMI scăderea taxelor pe salarii. Ce câştigi şi ce pierzi

Pentru a convinge Fondul că micşorarea contribuţiilor sociale şi a cotei unice este o măsură bună, care nu afectează bugetul, Guvernul ar putea propune impozitarea tuturor pensiilor şi scăderea, din nou, a indemnizaţiilor pentru mame.

21 afișări
Imaginea articolului Guvernul negociază cu FMI scăderea taxelor pe salarii. Ce câştigi şi ce pierzi

Guvernul negociază cu FMI scăderea taxelor pe salarii. Ce câştigi şi ce pierzi (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Guvernul va negocia cu oficialii FMI, a căror vizită oficială începe astăzi (miercuri, n.r.) o eventuală scădere a contribuţiilor sociale plătite pentru fiecare angajat în parte, dar şi posibilitatea de a micşora cota unică de la 16% la 12%. Pe lista cu lucruri pe care Executivul ar vrea să le taie se află însă şi indemnizaţiile acordate mamelor, dar şi pensiile, prin impozitare. Micşorarea contribuţiilor sociale aplicate salariilor de la 44% la 41%, în total, ar urma să fie aplicată părţii plătite de către angajatori. Salariaţii ar putea avea şi ei de câştigat însă dacă se va scădea nivelul cotei unice cu patru puncte procentuale, după cum au declarat recent pentru gândul surse din PDL.

Citeşte mai multe despre negocierile Guvernului cu FMI pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici