Guvernul scoate cifre din pix ca să păcălească FMI

Proiectul de buget pe anul 2010 ar putea fi discutat săptămâna viitoare în Guvern, a declarat pentru Gândul secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina.

7 afișări
Imaginea articolului Guvernul scoate cifre din pix ca să păcălească FMI

Guvernul scoate cifre din pix ca să păcălească FMI (Imagine: Mediafax Foto)

Gherghina a mai arătat că este posibil ca Legea bugetului să fie înaintată Parlamentului după primul tur de scrutin. "Guvernul interimar Boc 2 a inclus în proiectul de buget pe anul viitor toate ţintele impuse de Fondul Monetar Internaţional", a mai spus secretarul de stat.

În condiţiile în care miniştrii Finanţelor şi Economiei au dat asigurări că în 2010 TVA şi cota unică nu vor creşte, nu se ştie cum va obţine statul bani pentru a menţine ţintele impuse de FMI.

Potrivit unor surse apropiate discuţiilor dintre Guvern şi FMI, Legea bugetului ia în calcul indici "umflaţi" la capitolul venituri la bugetul de stat. Practic, Executivul are estimări nerealiste privind încasările din taxe şi impozite, arată "Gândul".

Citeşte mai multe despre Legea bugetului pentru 2010 pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici