Guvernul va solicita CE în amânarea alinierii preţurilor la gaze

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) şi Autoritatea Naţională de Reglementară în domeniul Energiei (ANRE) vor solicita în luna octombrie Comisiei Europene o nouă amânare a termenului privind alinierea preţurilor la gazele naturale, a declarat, marţi, secretarul de stat în MEF Darius Meşca.

1 afișare
Imaginea articolului Guvernul va solicita CE în amânarea alinierii preţurilor la gaze

Guvernul va solicita CE în amânarea alinierii preţurilor la gaze

El a precizat că va fi alcătuită o comisie din reprezentanţi ai MEF şi ai ANRE, care vor elabora scrisoarea prin care se va solicita Comisiei Europene amânarea termenului privind alinierea preţurilor gazelor din producţia internă la nivelul celor din import.

România s-a angajat în negocierile cu Uniunea Europeană, înainte de aderarea la blocul comunitar, să alinieze preţurile gazelor din producţia internă cu cele ale gazelor de import, până la sfârşitul anului 2006. Însă, autorităţile au solicitat UE o prelungire a termenului până în 2008 ca urmare a creşterii preţurilor gazelor naturale din import.

MEF a eliminat din varianta revizuită a proiectului de strategie energetică estimările referitoare la evoluţia preţului gazelor naturale până în 2020. Potrivit variantei iniţiale a strategiei energetice, în anul 2020 preţul gazelor din producţia internă era estimat la 370 dolari/1.000 mc iar pentru import la 375 dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici