Hackerii ameninţă Blackberry cu represalii dacă ajută la ancheta privind violenţele din M. Britanie

Un grup de hackeri a atacat site-ul Blackberry, după ce compania a anunţat că va ajuta poliţia să ancheteze violenţele din Marea Britanie, relatează BBC News Online.

420 afișări
Imaginea articolului Hackerii ameninţă Blackberry cu represalii dacă ajută la ancheta privind violenţele din M. Britanie

Hackerii ameninţă Blackberry cu represalii dacă ajută la ancheta privind violenţele din M. Britanie (Imagine: Shutterstock)

Grupul, denumit Team Poison, a piratat blogul oficial al Blackberry, postând un mesaj în care ameninţa compania cu represalii dacă predă autorităţilor date ale utilizatorilor.

Potrivit unor informaţii, serviciul de mesagerie instantanee al Blackberry ar fi fost folosit de unii dintre participanţii la jafurile din Marea Britanie pentru a-şi plănui acţiunile. Compania a promis că va coopera cu poliţia şi Ministerul de Interne.

Team Poison a precizat că nu aprobă atacarea unor persoane nevinovate sau mici magazine în cursul violenţelor. "Suntem toţi în favoarea protestatarilor care se angajează în atacuri asupra poliţiei şi Guvernului", afirmă însă grupul.

Hackerii au argumentat că, dacă Blackberry predă poliţiei date ale utilizatorilor, ar putea fi vizate persoane nevinovate. "Membri nevinovaţi ai publicului, care se aflau în locul nepotrivit la momentul nepotrivit şi deţineau un Blackberry, ar putea fi acuzaţi fără motiv", se arată în declaraţie.

Grupul de hackeri a ameninţat că va da publicităţii informaţii ale angajaţilor Blackberry, inclusiv nume, adrese şi numere de telefon.

Legislaţia britanică prevede că poliţia poate cere date de telefonie mobilă ale cetăţenilor atunci când aceste informaţii au legătură cu activităţi infracţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici